Vrijwilligersvacatures

De Buurtkamer biedt de gelegenheid om door middel van vrijwilligerswerk te werken aan persoonlijke ontwikkeling en op deze manier (weer) een eigen plek in te nemen in de samenleving. Iedereen werkt aan zijn of haar persoonlijke doel. Stap voor stap in ieders eigen tempo. Als vrijwilliger neem je ook deel aan de teamvergaderingen, welke ongeveer één keer in de zes weken plaatsvindt. Woon je in een ander dorp dan de locatie van het vrijwilligerswerk? Dan is het mogelijk een reiskostenvergoeding te krijgen.

In de Buurtkamer vervult het team van vrijwilligers de rol van gastheer/gastvrouw of kok. Je bent het eerste aanspreekpunt voor bezoekers en zorgt samen met je team dat iedereen erbij hoort. Spullen klaarzetten, koffie schenken, activiteiten meehelpen organiseren zijn een aantal taken die erbij horen. Tijdens je vrijwilligerswerk krijg je ondersteuning van een beroepskracht van Stjoer. Hier kunt je altijd met je vragen terecht.

Openstaande vrijwilligersvacatures:
> Wandelvrijwilligers; De Buurtkamer Kollum. Klik hier voor de vacature.
> Gastheer/gastvrouw; De Buurtkamer Burgum. Klik hier voor de vacature.
> Gastheer/gastvrouw; De Buurtkamer Kollum. Klik hier voor de vacature
> Vrijwillige kok; De Buurkamer Dokkum. Klik hier voor de vacature.
> Vrijwillige kok; De Buurtkamer de Westereen. Klik hier voor de vacature.

Toen ik een baan in Tilburg kreeg aangeboden, was ik zo blij met de baan dat ik even vergat dat ik niet naar de andere kant van het land wilde verhuizen. In de Buurtkamer, bij mijn collega vrijwilligers en de medewerkers van Stjoer, vond ik een luisterend oor en kreeg ik een spiegel voorgehouden waardoor ik inzag dat ik deze baan niet aankon en dit veel te heftig voor mij zou zijn.

Mijn collega vrijwilligers en de medewerkers van Stjoer hebben mij zien worstelen en mij geholpen weer in mijzelf te geloven en mijzelf te mogen zijn. Ook hebben ze geduld en begrip gehad voor alle keren dat ik me versliep of niet kwam opdagen (passend bij mijn gebrek aan structuur). Ik had de donderdagochtend nodig, er zijn weken geweest dat ik er echt naar toe leefde (en alsnog versliep…). Ik denk dat we ook bezoekers hebben die op deze zelfde manier uitkijken naar dit vaste moment in de week en daarom heeft de Buurtkamer een onmisbare functie in de stad e.o.
NB. Inmiddels heb ik een baan!”